Over ons

Er is niets zo belangrijk als vitaal zijn en blijven. Maar hoe kun je hier zelf voor zorgen? Iedereen weet dat het belangrijk is om in beweging te blijven, maar bewegen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Want wat als je opeens minder kunt bewegen vanwege pijn in je rug; je net een nieuwe heup hebt gekregen of je bent zwanger en hebt last van bekkenpijn. Wat kun je dan beter wel en niet doen qua bewegingen?

Wij helpen je graag om zo vitaal mogelijk te blijven en/of te worden. Of dit nu is met het voorkomen van blessures door sportmassages, het revalideren na een operatie of het verhelpen van pijn.

Ook vinden we het belangrijk om iedereen een zo goed mogelijke start te geven. Vandaar dat we er binnen de praktijk voor hebben gekozen om ons extra te verdiepen in baby’s en kinderen. Maar ook de moeders worden niet vergeten. Een zo vitaal mogelijk leven begint namelijk al voor de geboorte. Hoe mooi is het om door zelf te sporten tijdens je zwangerschap, de gezondheid van je baby te bevorderen. Maar ook na de bevalling is het fijn om onder begeleiding weer terug op je oude niveau te komen, zodat je alle zorgen aan je kleine kan geven.

Renate Peppenster

Niets is zo interessant als de puzzel die ons lichaam vormt. En niets is zo belangrijk voor het lichaam als in beweging blijven. Wanneer dit niet (goed) lukt, kijk ik graag samen met iemand waardoor dit komt en hoe we dit samen kunnen oplossen.

Het leukste van mijn vak vind ik de verschillende mensen die ik iedere dag mag behandelen. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en voor iedereen zijn andere dingen belangrijk. Iets wat voor de ene heel goed helpt, kan voor een andere geen effect hebben. Hierdoor blijf ik uitgedaagd om de behandeling steeds zo goed mogelijk op iemand persoonlijk aan te passen.

Aangezien ik niets zo belangrijk vind als beweging, blijf ik zelf in beweging door verschillende sporten, waaronder hardlopen, boulderen en zwemmen. Daarnaast geef ik al enkele jaren les bij de reddingsbrigade. Daar leer ik de kinderen met veel plezier wat ze kunnen doen wanneer zij zelf of iemand anders in het water in de problemen komt.

Ik ben zelf met de fysiotherapie in aanraking gekomen nadat mijn schouder uit de kom was geschoten. De fysiotherapeut heeft mij toen enorm geholpen om weer vertrouwen in mijn schouder terug te krijgen. Nu help ik graag andere om ook het vertrouwen in hun lichaam weer terug te krijgen.

Specialisaties:

  • Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap
  • Diastase
  • Dry Needling
  • Dynamic Tape
  • Duizeligheid
  • Floor® Fysio

renate@vitanafysiotherapie.nl of info@vitanafysiotherapie.nl

BIG nummer: 09924643904

Daniek Peppenster

Ik zal me even voorstellen, hoi ik ben Daniek. Dol op zwemmen, lekker in de natuur zijn, maar ik vind het ook heerlijk om op de bank te kruipen en een goed boek. Door mijn interesse in het menselijk lichaam ben ik in 2015 gestart met de opleiding fysiotherapie. Aangezien ik het geweldig vind om met kinderen te werken en hun te zien groeien met mijn hulp ben ik in 2020 gestart met de opleiding tot kinderfysiotherapeut, welke ik inmiddels succesvol heb afgerond.

Het leukste van het vak (kinder)fysiotherapie vind ik het contact met de mensen. Elke keer is het weer een uitdaging een iemand te kunnen helpen met de problemen die ze ervaren. Door dan samen met de klant/ouder te kijken naar een passende behandeling, kan ik mijn passie om kinderen/volwassenen te helpen uitvoeren.

Specialisaties:

  • Kinderfysiotherapie
  • Aanhoudende lichamelijke klachten bij kinderen (ALK)
  • Voorkeurshouding
  • Babymassage

daniek@vitanafysiotherapie.nl

BIG nummer: 79926925704