Babymassage

Voordelen

Je baby masseren is een mooi moment voor zowel je baby als voor jezelf. Het is een moment van rust en volledige aandacht voor elkaar om jullie band te versterken. Babymassage heeft veel verschillende gunstige effecten:

 • Voor zowel je baby als jezelf is het een ontspannende bezigheid. Tijdens de massage van je baby komen er allerlei stofjes vrij in het lichaam van je baby en dat van jouw. Zo komt er het gelukshormoon (endorfine) en het knuffelhormoon (oxytocine) vrij.
 • Massage versterkt de band tussen jou en je baby. Hij voelt zich geborgen en zijn gevoel van eigenwaarde wordt verstevigt.
 • Babymassage stimuleert de bloedsomloop, verlaagd de hartslag en helpt om spieren soepeler te maken.
 • Babymassage heeft een gunstige invloed op het spijsverteringsstelsel en kan veel voorkomende klachten zoals krampen of obstipatie (verstoppingen) verlichten.
 • Door de ontspanning van de massage vallen baby’s sneller in slaap en slapen over het algemeen ook dieper.
 • Bij veel huilen kan babymassage je baby rust geven. Huilen kan veel verschillende oorzaken hebben, maar een ding is zeker: een ontspannen baby zit lekkerder in zijn/haar vel en huilt over het algemeen minder. Door de baby regelmatig te masseren kan het huilen verminderen. Babymassage helpt ook bij het gevoel van alleen zijn en vult de behoefte aan contact.
 • Het ontspant je baby bij overstrekken.
 • Je leert luisteren naar de lichaamstaal en volgt bewuster de ontwikkeling van je baby. Je gaat de signalen die je baby geeft steeds beter begrijpen en gaat sneller reageren op de signalen die hij/zij geeft. Op die manier stimuleer je de ontwikkeling van sociale vaardigheden.
 • Het stimuleert de motorische, emotionele en zintuigelijke ontwikkeling van je baby.
 • De cursus is een ontmoetingsplaats waar ouders, in een ongedwongen sfeer contacten, leggen en ervaringen delen over opvoeding en gezondheid.

Vanaf wanneer?

Babymassage is bestemd voor ouders of verzorgers van een baby in de leeftijd van 6 weken tot 9 maanden. Wanneer een baby ouder wordt, wordt het steeds bewegelijker en nieuwgieriger naar de omgeving. Je kunt je baby dan zeker nog masseren, maar vaak hebben ze de rust niet voor een hele massage. Is je baby ouder dan 9 maanden en wil je toch de massage technieken nog aanleren, bel of mail dan voor de mogelijkheden.

Cursus

De cursus babymassage kan in groepsverband of privé gevolgd worden.

De groepscursus bestaat uit 4 lessen van 1 uur en vinden plaats in onze praktijk: Nispenstraat 52 te Tilburg. De lessen zijn bedoelt voor één ouder of verzorger per baby. De kosten voor een groepscursus zijn €75,- per baby.

De eerst volgende groepscursussen zullen plaatsvinden op:

 • Woensdag 8-6-2022, 15-6-2022, 22-6-2022 en 13-6-2022 om 10:00 uur
 • Dinsdag 26-7-2022, 2-8-2022, 9-8-2022 en 23-8-2022 om 10:00 uur

Een privé cursus zal bestaan uit 3 lessen van 1 uur. Deze lessen kunnen gegeven worden in onze praktijk, maar ook bij je thuis (binnen een straal van 7,5 km van de praktijk of in overleg). De kosten van een privé cursus in de praktijk zijn €110,- en voor thuis €130,-.

Wil je graag een groepscursus bij je thuis organiseren, neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Specialisaties