Babymassage Tilburg

Woon jij in Tilburg of omstreken en wil je graag leren je baby te masseren? Schrijf je dan in voor een cursus babymassage!

Het masseren van je baby is een mooi moment voor zowel je baby als voor jezelf. Het is een moment van rust en volledige aandacht voor elkaar. Babymassage heeft veel verschillende gunstige effecten:

Voordelen van babymassage

  • Voor zowel je baby als jezelf is het een ontspannende bezigheid. Tijdens de massage van je baby komen er allerlei stofjes vrij in het lichaam van je baby en dat van jouw. Zo komt er het gelukshormoon (endorfine) en het knuffelhormoon (oxytocine) vrij.
  • Massage versterkt de band tussen jou en je baby. Hij voelt zich geborgen en zijn gevoel van eigenwaarde wordt verstevigt.
  • Babymassage stimuleert de bloedsomloop, verlaagd de hartslag en helpt om spieren soepeler te maken.
  • Babymassage heeft een gunstige invloed op het spijsverteringsstelsel en kan veel voorkomende klachten zoals krampen of obstipatie (verstoppingen) verlichten.
  • Door de ontspanning van de massage vallen baby’s sneller in slaap en slapen over het algemeen ook dieper.
  • Bij veel huilen kan babymassage je baby rust geven. Huilen kan veel verschillende oorzaken hebben, maar een ding is zeker: een ontspannen baby zit lekkerder in zijn/haar vel en huilt over het algemeen minder. Door je baby regelmatig te masseren kan het huilen verminderen. Babymassage helpt ook bij het gevoel van alleen zijn en vult de behoefte aan contact.
  • Het ontspant je baby bij overstrekken.
  • Je leert luisteren naar de lichaamstaal en volgt bewuster de ontwikkeling van je baby. Je gaat de signalen die je baby geeft steeds beter begrijpen en gaat sneller reageren op de signalen die hij/zij geeft. Op die manier stimuleer je de ontwikkeling van sociale vaardigheden.
  • Het stimuleert de motorische, emotionele en zintuigelijke ontwikkeling van je baby.

Vanaf wanneer?

Babymassage is bestemd voor ouders of verzorgers van een baby in de leeftijd van 6 weken tot 9 maanden. Wanneer een baby ouder wordt, wordt hij/zij steeds bewegelijker en nieuwgieriger naar de omgeving. Je kunt je baby dan zeker nog masseren, maar vaak hebben ze de rust niet voor een hele massage wanneer ze hier nog niet aan gewend zijn. Is je baby ouder dan 9 maanden en wil je toch de massage technieken nog aanleren, bel of mail dan voor de mogelijkheden.

Cursus babymassage

De cursus babymassage bestaat uit 3 lessen van 1 uur. De lessen kunnen in onze praktijk in Tilburg Reeshof of bij jullie thuis gevolgd worden (in de omgeving van Tilburg). De kosten zijn €95,- voor een cursus in de praktijk en €120,- voor een cursus aan huis.

De datums en tijden kunnen in overleg worden afgesproken. Dit kan zowel in de ochtend, middag of avond, maar net wat voor jullie het handigste uitkomt.

Wil je graag met je vriendinnengroep een cursus babymassage volgen, neem dan contact op voor de mogelijkheden.