Dry needling

Ervaar je wel eens pijnlijke en stijve spieren, verminderde kracht of bewegelijkheid. Dit kan zeer vervelend zijn en je beperken in je dagelijkse activiteiten.

Triggerpoints zijn een veel voorkomende oorzaak van deze klachten. Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier, die naast lokale (druk)pijn vaak ook uitstralende pijn veroorzaakt. De triggerpoints zorgen er namelijk voor dat de doorbloeding van de spieren verslechterd en eventuele zenuwen bekneld raken. Het gevolg hiervan is dat de afvalstoffen niet uit de spier kunnen en de spier zich niet meer goed kan ontspannen.

Triggerpoints kunnen ontstaan door langdurige overbelasting door bijvoorbeeld een verkeerdehouding, herhaaldelijke bewegingen of te zware belasting. Maar ook psychologische factoren zoals stress kunnen een invloed hebben op de doorbloeding van uw spieren.

Deze triggerpoints kunnen goed behandeld worden middels dry needling. Dry needling is een innovatieve vorm van fysiotherapie en is onderdeel van een totale behandeling gericht op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten. Bij dry needling wordt de spier door middel van een dunne acupunctuurnaald ontspannen. De spier kan zich tijdens de behandeling even kort aanspannen, wat aanvoelt als kramp of een stroomstootje.

Dry needling is effectiever dan massage en rekoefeningen, als het gaat om het verhelpen van triggerpoints. Na de behandeling voelt de fysiotherapeut direct of de spier soepeler is geworden. Je merkt direct dat de spierfunctie verbeterd is. Je kunt na de behandeling tijdelijk een zeurend gevoel ervaren in de behandelde spieren.

Je kunt zonder verwijzing een afspraak voor een dry needling behandeling maken bij Vitana Fysiotherapie. Maak direct een afspraak door te bellen naar 06 81 988 713, stuur een mail naar afspraken@vitanafysiotherapie.nl of het online formulier in te vullen. Dry needling kan voor een flinke verminderen van de klachten zorgen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten helpen je graag!

Meer informatie over dry needling is te vinden in onderstaande links: