Dynamic taping

Heeft u een blessure opgelopen tijdens het sporten? Of heeft u last van overbelaste spieren?

Dynamictape biedt sterk mechanische ondersteuning om de belasting op geblesseerde weefsels te verminderen, zwakke spieren te ondersteunen of bewegingspatronen te verbeteren. Hierbij laat het nog steeds alle bewegingen toe tijdens bijvoorbeeld het sporten of het werken.

Dynamic tape is een totaal andere tape dan kinesiotape en is met een ander doel ontworpen. Het is een zeer elastische tape dat vooral wordt toegepast voor absorptie van bewegingsenergie en het controleren en assisteren van bewegingen. De tape functioneert als het ware als een soort tweede spier.

Door de tape aan te brengen in een verkorte positie, wordt er energie in de tape opgeslagen tijdens een beweging in de andere richting. De tape zal vervolgens weer terug willen naar de positie waarin deze is aangebracht en zal de beweging in die richting dan ook ondersteunen. Door de kracht die in de tape is opgeslagen, hoeven de spieren die de beweging maken, minder kracht te leveren en worden dus minder belast.

U kunt zonder verwijzing een afspraak maken voor dynamic tape bij Vitana Fysiotherapie. Maak direct een afspraak door te bellen naar 06 81 988 713, stuur een mail naar afspraken@vitanafysiotherapie.nl of vul het online formulier in, dan nemen wijzo spoedig mogelijk contact met u op. Dynamic tape kan u uitstekend helpen bij (sport)blessures of overbelaste weefsels. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten helpen u graag!

Voor meer informatie kijk op:
http://dynamictape.com/consumer/