Kinderfysiotherapie Reeshof

Als je denkt aan kinderen denk je aan bewegen, ze zijn altijd aan het rennen, springen, klauteren en klimmen. Soms is het bewegen voor een kind echter niet vanzelfsprekend. Ze hebben moeite met motorische bewegingen, zowel grove motoriek (lopen, rennen, springen, fietsen) als fijne motoriek (schrijven, een klein voorwerp pakken). Een kinderfysiotherapeut kan hiermee helpen. Jouw kind gaat dan samen met de therapeut in een speelse vorm oefenen om aan hun motorische ontwikkeling te werken.

Maar ook baby’s kunnen bij de kinderfysiotherapeut komen. Deze worden dan vaak door een consultatiebureau doorgestuurd naar een kinderfysiotherapeut. Hierbij kun je denken aan een voorkeurshouding, waarbij het kindje voornamelijk of alleen maar naar een kant kijkt. Dit kan gevolgen hebben op de groei van het hoofdje en later zelfs op de motorische ontwikkeling. Je gaat dan samen met de therapeut kijken hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw kindje ook de andere kant op gaat kijken. Verder kan fysiotherapie ook helpen bij onrustige, huilbaby’s of bij baby’s waarbij de ontwikkelen wat langzamer gaat en je baby bijvoorbeeld niet gaat kruipen, maar blijft billenschuiven.

Kinderen tussen de 0 en 18 jaar kunnen terecht bij een kinderfysiotherapeut. Elke leeftijdsgroep met zijn of haar eigen problemen. De fysiotherapie voor kinderen t/m 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering en bedraagt 18 behandelingen (dit valt buiten de eigen risico). Je kunt zowel met als zonder verwijzing van een (consultatie)arts naar de kinderfysiotherapie toe. Je kunt direct een afspraak maken door te bellen naar 06 81 988 713, een e-mail te sturen naar afspraken@vitanafysiotherapie.nl of het online formulier in te vullen. Onze kinderfysiotherapeut (i.o.) helpt u graag!

Specialisaties

Fysiotherapie Tilburg: babymassage
Fysiotherapie Tilburg: dry-needling
Fysiotherapie Tilburg: duizeligheid
Fysiotherapie Tilburg: dynamic-tape
Fysiotherapie Tilburg: floorfysio
Fysiotherapie Tilburg: kinderfysiotherapie
Fysiotherapie Tilburg: personal_training
Fysiotherapie Tilburg: sportmassage