Sportmassage

Ben je een fanatieke sporter of heb je gewoon last van vastzittende spieren en kun je wel wat ontspanning gebruiken, dan is onze sportmassage iets voor jou.

Een sportmassage zorgt voor verschillende voordelen. Naast dat je er heerlijk ontspannen van wordt, zorgt het ook voor een betere doorbloeding in de spieren. Deze verhoogde doorbloeding zorgt voor een betere afvoering van de afvalstoffen die zich in een spier kunnen ophopen. Afvalstoffen hopen zich meestal op in spieren die zwaar belast zijn en/of die een verhoogde spierspanning hebben. Een ander voordeel is dat de verbeterde doorbloeding ook zorgt voor een sneller herstel.

Je kunt een sportmassage voor meerdere doeleinde inzetten. Plan een sportmassage in na een intensieve training en zorg ervoor dat je sneller hersteld en minder spierpijn krijgt. Of plan hem voor een belangrijke wedstrijd zodat je spieren in een optimale conditie zijn voor de beste prestaties. Maar een sportmassage kan ook met enige regelmaat worden ingepland om blessures te voorkomen en het lichaam te onderhouden.

Verder heeft sportmassage niet alleen invloed op de spieren, maar ook op je mentale toestand. Een massage zorgt voor ontspanning. Deze mentale ontspanning zorgt dan ook weer voor ontspanning in je spieren. Wanneer jij veel stress ervaart, voel je dit ook in spanning in je spieren.

Hoewel een sportmassage voor veel ontspanning kan zorgen, is het een ander soort massage dan een ontspanningsmassage. Bij een sportmassage is grootste doel om de doorbloeding van de spieren te verbeteren. Om dit doel te bereiken masseren we steviger en gaan we dieper op de weefsels in. Zit er in de spier een spierknoop, dan kan dit gevoelig zijn. Wij masseren deze knopen altijd met beleid los en zorgen ervoor dat de daarbij vrijgekomen afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden.

Of je nu extreme spierpijn hebt, een sportblessure wilt voorkomen, het herstel ervan wil bevorderen of je gewoon aan wat ontspanning toe bent een sportmassage is altijd een verwennerij voor je lichaam!

Wil jij ook eens genieten van een sportmassage? Maak dan snel een afspraak door te bellen naar 06 81988713 of stuur een mail naar afspraken@vitanafysiotherapie.nl.