Werkwijze

Afspraken kunnen telefonisch (06 81 988 713), per mail afspraken@vitanafysiotherapie.nl of online worden gemaakt. Indien je gehinderd bent en niet kan komen laat dit ons dan 24 uur voor de afspraak weten, door te bellen 06 81 988 713) of te mailen naar afspraken@vitanafysiotherapie.nl.

Wij verwelkomen je graag in onze praktijk. Je kunt bij ons terecht voor fysiotherapie, kinderfysiotherapie, cursussen voor babymassage en sportmassages.

Eerste afspraak fysiotherapie

Je kunt ten alle tijden zonder verwijzing een afspraak maken voor de fysiotherapie. Je hoeft dus niet eerst langs de huisarts om een verwijzing te vragen. Op het moment van de eerste afspraak zal de fysiotherapeut je uitleggen wat de bedoeling is en dan van start gaan met het onderzoek en de behandeling.

Tijdens de eerste afspraak vragen wij je om een handdoek en een identiteitsbewijs mee te nemen. Indien je op verwijzing van een arts komt, vragen wij je ook de verwijzing mee te nemen. Wij zijn verplicht de originele versie van je verwijzing te bewaren in onze administratie. Vanaf het moment dat je een afspraak hebt gemaakt en deze staat ingepland, zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Bij de eerste afspraak willen wij precies weten wat jouw (lichamelijke) klachten zijn, zodat we ons behandelplan daar zo goed mogelijk op kunnen aanpassen. De eerste afspraak zal daarom bestaan uit een vraaggesprek en een (bewegings)onderzoek. Hierna zullen we onze fysiotherapeutische diagnose aan je toelichten.

Als wij een diagnose hebben gesteld, bespreken we samen met jouw het behandelplan. Wij zorgen ervoor dat het fysiotherapeutische behandelplan past bij jouw persoonlijke situatie en dat deze gericht is op het doel dat je wilt bereiken. In overleg met jouw zullen eventuele vervolgafspraken worden ingepland. Elke behandelsessie zal circa 25 minuten duren.

Fysiotherapie behandeling aan huis

Er zijn vele redenen waarom je niet naar de praktijk zou kunnen komen; slecht te been of net geopereerd? Als het voor jouw niet mogelijk is om naar Vitana Fysiotherapie te komen, dan komen wij graag naar je toe.

Je kunt contact opnemen met jouw huisarts of specialist om te kijken of aan huis fysiotherapie mogelijk is. Houdt er echter rekening mee dat bij een behandeling aan huis er een verwijzing nodig is van jouw behandeld arts.

Je kunt via 06 81 988 713 of afspraken@vitanafysiotherapie.nl een afspraak met een van onze therapeuten maken. Het is handig dat je hierbij aangeeft dat het gaat om een behandeling aan huis.

Eerste afspraak kinderfysiotherapie

Tijdens de eerste afspraak bij de kinderfysiotherapeut zal de therapeut de gegevens van je kind en sommige gegevens van jou als ouder nodig hebben. Is je kind oud genoeg om zelfstandig te komen, dan zijn de gegevens van de ouders niet nodig. Heb je een verwijzing van een arts, neem deze dan mee naar de behandeling. Wij zijn verplicht de originele versie te bewaren in onze administratie. Vanaf het moment dat je een afspraak hebt gemaakt en deze staat ingepland, zijn onze algemene voorwaarde van toepassing.

Bij de eerste afspraak moeten we weten wat de (lichamelijke)klachten zijn van het kind. Hierop stemmen wij het behandelplan af. De eerste afspraak zal bestaan uit een vraaggesprek en een (bewegings)onderzoek. Hierna zullen we onze fysiotherapeutische diagnose aan je toelichten.

Als wij een diagnose hebben gesteld, bespreken we samen met jouw het behandelplan. Wij zorgen ervoor dat het fysiotherapeutische behandelplan past bij de gezinssituatie en dat deze gericht is op het doel dat jij en je kind willen bereiken. In overleg met jouw zullen eventuele vervolgafspraken worden ingepland. Elke behandelsessie zal circa 25 minuten duren.

Kinderfysiotherapie behandeling aan huis

Bij het maken van een afspraak zal worden gevraagd hoe oud je kindje is en waarvoor je een afspraak wilt maken. Is je kindje nog jonger dan één jaar, dan zal in eerste instantie een afspraak aan huis worden gemaakt. Is je kindje ouder dan één jaar, dan wordt in de meeste gevallen gevraagd om naar de praktijk te komen.

Is je kindje slecht ter been, aan het herstellen van een operatie of gebonden aan een rolstoel, dan zal er op dat moment worden gekeken of de behandeling aan huis of in de praktijk plaats zal vinden.

Je kunt via 06 81 988 713 of afspraken@vitanafysiotherapie.nl een afspraak met onze kinderfysiotherapeut maken.

Eerste afspraak babymassage

De cursus babymassage kan privé of in een groep worden gevolgd. Omdat wij het belangrijk vinden om iedereen voldoende aandacht te geven, hebben wij ervoor gekozen om de groepen niet groter te maken dat drie ouders met hun baby.

Wij vragen je om voor de cursus zelf een grote handdoek mee te nemen. Je baby zal de geur van jullie eigen wasmiddel herkennen en dit helpt hem om goed te kunnen ontspannen.

Aangezien babymassage een vragende massage is, voeren we de massage alleen bij je baby uit wanneer hij/zij er op dat moment zin in heeft. Heeft je baby zijn dag niet, ligt hij op dat moment lekker te slapen of geeft hij tijdens de massage aan dat het genoeg is geweest, dan zullen we (de rest van) de massagetechnieken op een pop oefenen. Op deze manier kun je de technieken wel oefenen, zodat je ze later thuis, wanneer de kleine er wel klaar voor is, goed kunt uitvoeren.

Sportmassages

Wanneer je komt voor een sportmassage verzoeken wij je om een grote handdoek mee te nemen. Wij zullen je vragen voor de sportmassage begint waar je last van hebt en waar je graag gemasseerd wilt worden. De fysiotherapeut zal hierop haar massage aanpassen. Wij maken gebruik van een massageolie die geen allergenen bevat. Hebt u een heel gevoelige huid die snel reageert, geef dit aan tijdens het maken van de afspraak zodat we een passende oplossing kunnen vinden.

Een sportmassage is een diepere massage, maar de therapeut zal altijd aan je vragen hoe het voelt en of het niet te pijnlijk is. Dit mag je uiteraard ook zelf aangeven, zodat wij onze druk hierop kunnen aanpassen.

Je kunt via 06 81 988 713 of afspraken@vitanafysiotherapie.nl een afspraak met een van onze therapeuten maken.